ظروف چوبی را چگونه تمیز کنیم؟ 3 روش شستشوی ظروف چوبی

فهرست عناوین

ظروف چوبی را چگونه تمیز کنیم؟ شستشوی ظروف چوبی یکی از دغدغه‌ های افرادی است که از این مدل ظروف در آشپزخانه و منزل خود استفاده می‌ کنند. امروزه می‌ توان در لوازم آشپزخانه ظروف چوبی را به عنوان یکی از پرکاربردترین وسایل مشاهده نمود. بسیاری از افراد برای میل کردن غذا بر سرو نوشیدنی ترجیح می‌ دهند که از این ظروف استفاده کنند. در سال‌ های اخیر تقاضا برای خرید ظروف چوبی به میزان قابل توجهی بالا رفته است. طراحی زیبا و کیفیت بالای این ظروف سبب شده که با استفاده از آن ها بتوان محیطی جذاب و دلنشین در دکوراسیون منزل به وجود آورد. در عین حال براق نگه داشتن ظروف چوبی و تمیز کردن آن ها یکی از دغدغه‌ های افرادی است که از این مدل ظرف در خانه استفاده می‌ کنند.

چندین روش شستشوی ظروف چوبی وجود دارند. هنگامی که بتوانید با مواد مناسب و به شکل اصولی ظروف چوبی را شست و شو دهید، هم کیفیت آن ها را حفظ کرده و هم می‌ توانید از براق بودن این ظروف نهایت لذت را ببرید. با توجه به اینکه مراقبت از ظروف چوبی نسبت به ظروف شیشه‌ ای و سایر ظروف متفاوت است، ما در این مطلب تلاش کرده‌ ایم که به شما کمک کنیم تا به شکل اصولی شستشوی آن ها را انجام دهید.

انواع جنس ظروف چوبی

قبل از اینکه به بررسی بهترین روش شستشوی ظروف چوبی بپردازیم، ابتدا بهتر است اطلاعاتی در خصوص این ظروف به دست آورید. اگر برای خرید ظروف چوبی به بازار مراجعه کنید با جنس‌ های مختلفی مواجه خواهید شد. از چوب درختان مختلف برای ساخت این ظروف استفاده می‌ کنند. مقاومت بالا و کیفیت چوب را از جمله مهم‌ ترین مواردی می‌ توان نام برد که در استفاده برای تولید ظروف چوبی مد نظر قرار می‌ گیرند.

چوب بامبو که با نام نی خیزران نیز آن را می‌ شناسیم یکی از بهترین انتخاب‌ ها برای تولید ظرف چوبی است. شستشو و تمیز کردن چوب بامبو بسیار ساده بوده و به راحتی می‌ توان با آب گرم و صابون این مدل ظروف را شستشو داد. مقاومت بالا و وزن کم را می‌ توان از جمله ویژگی‌ های ظروف چوبی بامبو نام برد.

چوب درخت راش نیز یک چوب بسیار پرکاربرد و جذاب بوده که از آن برای تولید ظرف چوبی استفاده می‌ کنند. ظروف چوبی ساخته شده درخت راش کیفیت و زیبایی خاصی دارند.

از چوب درخت گردو نیز می‌ توان برای تولید این مدل ظرف استفاده کرد. چوب درخت گردو دارای عطر بی‌ نظیر بوده و می‌ توان آن را نسبت به سایر چوب‌ ها متمایز در نظر گرفت.

از چوب درخت آبنوس، کاج، بلوط و شمشاد نیز برخی از تولید کننده‌ ها برای تولید ظروف چوبی استفاده می‌ کنند.

نکات مهم قبل از شستشوی ظروف چوبی

قبل از اینکه به تمیز کردن ظروف چوبی بپردازید، لازم است چند نکته کلیدی را در نظر بگیرید. حتما برای شستشوی این مدل ظروف دقت لازم را به خرج دهید. اگر در انجام این کار دقت نکنید، احتمال بروز آسیب بر روی ظروف وجود خواهد داشت.

توصیه ما این است حتی الامکان از سرو غذاهای چرب در این ظروف خودداری شود.

پس از اتمام غذا بهتر است که باقیمانده آن را که بر روی ظروف مشاهده می‌ شوند را پاک کنید. اجازه ندهید که باقیمانده غذا مدت زمان طولانی بر روی ظرف باقی بماند. تمیز کردن چربی‌ هایی که بر روی ظرف چوبی مدت زمان طولانی باقی می‌ مانند کاری دشوار و مشکل است.

برای تمیز کردن و شستشوی ظروف چوبی ابزار و مواد مناسب را به کار گیرید. کافیست یک اسفنج نرم را برای پاک کردن این ظروف جدا گذاشته و از مایع ظرفشویی و سایر مواد مناسب استفاده نمایید.

با توجه به میزان کثیفی ظرف چوبی، از بین انواع روش‌ های شستشو بهترین گزینه را برای تمیز کردن انتخاب کنید.

معرفی بهترین روش‌ های شستشوی ظروف چوبی

اکنون که با انواع ظروف چوبی و نکات لازم برای مراقبت از آن ها آشنایی به دست آورده‌ اید، می‌ توانیم به سراغ معرفی بهترین روش شستشوی این ظرف ها برویم.

  1. شستشو با آب و صابون

یکی از بهترین روش‌ های شستشوی ظروف چوبی استفاده از ترکیب آب و صابون است. به راحتی می‌ توانید مقداری صابون و آب را ترکیب کرده و با استفاده از یک اسفنج نرم ظروف خود را تمیز کنید.

یادآور می‌ شویم که اسفنج های سخت و زبر ممکن است سطوح ظرف چوبی را دچار آسیب کنند.

ظروف چوبی را درون سینک پر از آب قرار ندهید. این مدل ظروف سرعت جذب بالایی داشته و آب را به خود می‌ گیرند. به همین علت همواره تاکید می‌ شود ظروف چوبی را در ماشین ظرفشویی نیز نگذارید.

پس از اینکه ظرف چوبی را با صابون و اسفنج به خوبی تمیز کردید، می‌ توانید از آب ولرم برای شستشوی آن ها کمک بگیرید. تنها چند ثانیه ظرف را زیر آب ولرم گرفته تا کف و صابون از روی آن پاک شوند.

بلافاصله پس از شستشوی ظروف چوبی برای تمیز و خشک کردن آن از یک حوله نرم کمک بگیرید.

مقداری رطوبت بر روی ظرف باقی مانده که می‌ توان با حوله آن را از بین برد.

اکنون ظروف چوبی را بر روی یک استند قرار داده و مدت زمان زیادی برای خشک شدن کامل آن منتظر بمانید.

به هیچ عنوان بلافاصله پس از شستشوی ظروف چوبی آن ها را درون کابینت قرار ندهید. انجام این کار ممکن است سبب جمع شدن کپک بر روی ظروف شود.

  • شستشوی ظروف چوبی با آبلیمو

برای براق کردن و تمیز شدن عمقی ظرف چوبی توصیه می‌ کنیم که از آبلیمو کمک بگیرید. ترکیب آبلیمو و مقدار کمی نمک دانه درشت می‌ تواند برای انجام این کار موثر باشد.

استفاده از نمک می‌ تواند سایش جزئی و مناسب را بر روی ظرف چوبی به وجود بیاورد. در طرف دیگر آبلیمو یک ضدعفونی کننده قدرتمند بوده که برای پاک کردن ظرف چوبی تاثیر بالایی می‌ گذارد.

پس از ضدعفونی کردن ظروف چوبی می‌ توانید مجددا از صابون و اسفنج مرطوب کمک بگیرید.

اکنون روش اول را برای شستشوی ظرف چوبی پیگیری کنید.

  • شستشوی ظروف چوبی با سرکه

با هدف شستشو و ضدعفونی کردن ظروف چوبی می‌ توانید از سرکه سفید نیز استفاده کنید.

چند دقیقه سرکه سفید را بر روی ظرف چوبی باقی گذاشته و سپس شروع به شستشوی آن نمایید.

با توجه به اینکه سرکه سفید خاصیت ضد قارچی و ضد باکتریایی دارد، می‌ تواند ضدعفونی کردن این ظروف را به بهترین شکل انجام دهد.

دلیل سنباده زنی ظروف چوبی چیست؟

برای ترمیم کردن ظروف چوبی سنباده نرم می‌ تواند انتخابی مناسب باشد. علیرغم اینکه برخی از افراد ممکن است از سنباده برای پاک کردن سطوح چوبی استفاده کنند ولی برای اعمال مجدد روغن روی چوب می توان از سنباده کمک گرفت.

ابتدایک سنباده نرم تهیه  شود.

سپس به آرامی سطح ظرف را سنباده می کشند.

اکنون می توان برای روغن کاری مجدد ظروف چوبی اقدام نمود.

استفاده از روغن براق کننده ظروف چوبی

برای براق کردن ظروف چوبی می‌ توانید از روغن کمک بگیرید. روغن‌ های مخصوص که توسط فروشنده های معتبر عرضه می شوند، می‌ توانند انتخابی عالی برای انجام این کار باشند. با تهیه روغن مخصوص ظروف چوبی می‌ توان سطح این ظرف‌ ها را براق و زیبا کرد.

روغن های معدنی که در برخی کشورها برای انجام این کار استفاده می شوند، ممکن است ناسالم باشند.

روغن مخصوص ظروف چوبی باید دارای استانداردهای ایمنی باشد. در عین حال برای پوشش موقت می توان از روغن های بی بو کمک گرفت. روغن زیتون را برای انجام این کار به شما پیشنهاد می دهیم.

تمام قسمت‌ های ظروف چوبی را آغشته به روغن نمایید. توصیه می‌ کنیم که برای انجام این کار از حوله یا یک پارچه تمیز کمک بگیرید. اطمینان حاصل نمایید که تمام قسمت‌ های ظرف مانند کناره‌ ها را با روغن به خوبی پوشش داده‌ اید.

با استفاده از ابزار نرم مانند پارچه یا اسفنج نرم به خوبی ظرف را مالش دهید.

پس از آغشته کردن ظرف چوبی به روغن، مکانی خشک و خنک برای نگهداری از ظروف انتخاب کنید.

توصیه ما این است که در یک محیط باز ظروف را بگذارید.

با توجه به ضخامت چوب و نوع آن، زمان خشک شدن روغن تفاوت دارد. معمولا بین ۲۴ تا ۴۸ ساعت باید برای خشک شدن روغن منتظر بمانید.

آیا ضد آب کردن ظروف چوبی امکان‌ پذیر است؟

در حالی که برخی از فروشنده‌ های ظروف چوبی ادعا می‌ کنند محصولات خود را ضد آب کرده‌ اند ولی عملا این کار بدون داشتن عوارض برای مصرف کننده ممکن نیست. شاید بتوان از یک لایه اپوکسی یا پلی استر برای جلوگیری از تماس آب با چوب استفاده نمود. با این حال انجام این کار خطراتی برای فرد همراه دارد.

دسته دیگری از افراد از روغن جلا برای ضد آب کردن ظروف چوبی استفاده می‌ کنند. با بکارگیری این روغن تنها مقاومت چوب در برابر رطوبت افزایش می‌ یابد. روغن جلا نیز هنگامی که با مواد غذایی تماس می‌ یابد، می‌ تواند خطرآفرین باشد.

نحوه نگهداری از ظروف چوبی

آشنایی با روش‌ های نگهداری و مراقبت از محصولات چوبی به شما کمک می‌ کند تا بتوانید مدت زمان ماندگاری آن ها را افزایش دهید. چندین نکته اساسی هستند که برای نگهداری از ظروف چوبی باید آن ها را مد نظر داشته باشید. از مکان نگهداری ظروف چوبی گرفته تا روش شستشوی آن ها و همچنین قرار ندادن در معرض دمای بسیار زیاد را می‌ توان مواردی نام برد که در این زمینه حائز اهمیت هستند.

حتما پس از شستشوی این ظروف برای خشک کردن آن ها نهایت دقت را داشته باشید.

سوالات متداول

بهترین روغن براق کننده ظروف چوبی کدام است؟

برای براق کردن ظروف چوبی می‌ توانید از روغن های مخصوص ظروف چوبی استفاده کنید. از روغن نارگیل و روغن زیتون نیز می توانید برای انجام این کار کمک بگیرید.

روغن مخصوص ظروف بامبو چه نام دارد؟

برای ظروف از جنس بامبو نیز می‌ توانید به سراغ روغن مخصوص چوب بروید. به هیچ عنوان از پارافین شمع برای انجام این کار استفاده نکنید.

چگونه ظروف چوبی را ضد آب کنیم؟

بسیاری از افراد به دنبال این هستند که ظروف چوبی خود را ضد آب کنند. برخلاف نظریه‌ های غیرعلمی که گفته می‌ شود می‌ توان ظروف چوبی را ضد آب کرد، انجام این کار را به هیچ عنوان توصیه نمی‌ کنیم.

ضد آب کردن ظروف چوبی تنها در شرایطی امکان‌ پذیر است که به هیچ عنوان آب به سطح چوب نرسد. برای انجام این کار باید یک لایه پلی استر یا اپوکسی بر روی ظرف قرار گیرد. با توجه به اینکه در این شرایط اپوکسی و پلی استر با مواد خوراکی درون ظرف در تماس قرار می‌ گیرند، خطراتی برای مصرف کننده به وجود می‌ آورند. به هیچ عنوان توصیه نمی‌ کنیم که از این روش برای ضد آب کردن ظروف چوبی استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *